RFID, kudo në botë.

Blog

» Blog

10-bit Numri dhe 8-bit Numri Konvertimi Marrëdhënia i Card Access Control

23/07/2018

Zakonisht në sistemin e kontrollit të qasjes, numri card 8-bit është wiegand26-bit output, numri card 10-bit është wiegand34-bit output.
Për shembull, shtypjen në një kartë:
0013961168 10-Numri i bit card,
ose
213 02000 3+5 8-Numri i bit card.
10-Numri i bit card 0013961168, kthej në hexadecimal është 00 D5 07 D0.
8-Numri i bit card 213 02000, i pari 3 shifra 213 konvertohet në heksadecimal është D5, pesë shifrat e fundit 02000 konvertohet në heksadecimal është 07 D0.

prandaj, rregullat mund të gjenden: i parë, 10-shifror konvertimit te heksadecimal është 4 bytes, bajt parë nuk ka nevojë, bajt i dytë është konvertuar tek i parë 3 shifrat e numrit të kartës së 8-bit, e tretë dhe të katërt të bytes konvertohen së bashku në të fundit 5 shifrat e numrit të kartës së 8-bit.
Excel formula =(MOD(X,256*256))+(MOD(INT(X /(256*256)),256)*100000).

Ajo mund të shihet nga lart se numri card 10-bit në sistemin e kontrollit të qasjes frekuentimit mund të konvertohet në një numër kartë 8-bit nga një algoritmi, dhe numri card 8-bit është e vështirë për të rivendosur në një numër me kartë 10-bit.
Shumica e sistemeve të frekuentimit të kontrollit të qasjes zhvilluar dhe prodhuar nga Seabreeze Smart Card Co, Ltd, janë në përputhje me wiegand26 dhe wiegand34, dhe software gjithashtu mund lirisht të zgjidhni numrin e kartës së 8-bit ose 10-bit numrin card operacion.

(SeabreezeRFID)

Ndoshta ju pëlqen gjithashtu

 • Shërbimi ynë

  RFID / IOT / Access Control
  LF / HF / UHF
  Card / Tag / Zbukurim / Label
  Manshetë / Keychain
  R / W Pajisja
  RFID Zgjidhja
  OEM / ODM

 • kompani

  Rreth nesh
  shtyp & Media
  Lajme / Blogs
  Karriera
  Awards & Shqyrtime
  Dëshmi
  Program Affiliate

 • Na kontaktoni

  Tel:0086 755 89823301
  web:www.seabreezerfid.com